Рецепт:
16 г кави
250 г води
Температура води 94-95℃
Помел Кавомолка Mahlkoenig ЕК відмітка 7,5
Час приготування 2:30
! Ця Індонезія обсмажки омні (спосіб обсмажки, при якому зерно можна готувати еспресо, так і фільтр методом). Я рекомендую брати температуру води 94-95℃. Також, якщо ви готуєте в керамічній воронці V60 - добре прогрівайте її гарячою водою перед приготуванням. Кераміка забирає на себе дуже багато тепла.
Приготування:
1. Передзмочування 35 г, чекаємо 25 секунд;
2. Друге вливання аналогічне - 35 г, чекаємо 25 секунд;
3. На 0:50 вливаємо решту води безперервно протягом 50 секунд;
Акуратно та не поспішаємо)
Вливаємо круговими рухами захоплюючи всю каву, але не торкаємось стінок воронки.
4. Загальний час приготування 2 хв 30 сек;
В результаті виходить дуже солодка яскрава чашка. Зі смаком хересу, тропічних фруктів та ванілі.