Новини

Рецепт для нового девайсу "дотик"

Рецепти
Історія та особливості

Дотик – традиційний метод альтернативного заварювання фільтр-кави, який приваблює своєю унікальною формою та особливою філософією.
Отвори, які розташовані по всій площі пуроверу, допомагають каві при заварюванні дегазуватися швидко і рівномірно. Також кава починає аєрувати (насичуватись повітрям) вже під час заварювання.
Капельно-гостра форма ребер допомагає зменшити контакт паперового фільтра з девайсом, стійко утримуючи його при заварюванні.
Мінімальний контакт паперового фільтра з девайсом допомагає воді рівномірно проходити через кавову таблетку, що сприяє рівномірній екстракції. 
Головною особливістю пуровера Дотик є температурний режим, втрата температури під час заварювання допомагає зменшити виділення гірких речовин на останньому етапі заварювання. Тому будь-який метод обробки кави можна заварювати у пуровері на високих температурах (понад 98 градусів).
Та ще одною особливістю пуровера Дотик є те що, він виготовлений з Української кераміки родом зі Слов’янська.

Рецепт

  • Чиста питна фільтрована вода (температура 92-93 ° С, 240мл)

  •  Помел великий, як очеретяний цукор (більше ніж V60, 8 на mahlkoenig ЕК43)

  • Свіже-обсмажена кава – бажаноякийсь сорт з яскравим смаком, наприклад,
Колумбія або Кенія (24 г).

- Розкладіть фільтр та добре змочіть його гарячою водою. Злийте воду, не виймаючи фільтр;
- Засипте свіже-змелену каву на дно фільтра;
- Зрівняйте кавовий шар легким струшуванням пуроверу;
- Потрiбно обнулити ваги та засікти час. Перше вливання робимо з невеликою кількістю води (40мл), щоб з кави вийшов вуглекислий газ. Цей процес називають "цвітінням" (blooming), він необхідний для отримання збалансованої чашки.
- Через 25 секунд долийте 40мл води різкими активними круговими рухами;
- Потім кожні 25 секунд вливайте по 40мл води круговими рухами до 240мл

Раджу перед подачею збовтати пуровер, щоб наситити напій киснем;
Загальний час приготування воронки Дотик: 2,5-3 хвилини.
Enjoy