Новини

Рецепт на девайc Kalita

Рецепти
Вітаю!
Мене звати Дана,я тренер Foundation Coffee Rosters.

Для нашого знайомства,я вирішила поділитися з Вами рецептом на такий девайc як Kalita.

Чому саме Kalita?
Сама конструкція девайсу Kalita вже викликає зацікавленність і бажання скоріше попрацювати з нею.
Воронка Kalita відрізняються від інших своїм дизайном,котрий грає не тільки естетичну роль,а ще й дуже впливає на смак чашки.
Вона ребриста,має пласке дно з трьома отворами замість одного,що дозволяє отримати чисту,яскраву за смаком чашку та розкрити особливості кави.

Для приготування Каліти нам знадобиться:  

- 300 мл чистої фільтрованої води( температура 93 °C)
- 19 грам кави.(зараз я обираю Кенію AB Meru Central)
- помел нам потрібен трохи більший ,ніж на V60(візуально -трохи менший за цукор,на Mahlkoenig EK43 - 6,5)
-ваги та секундомер.

1.Розкладуємо у воронці фільтр,та добре змочумо гарячою водою.
Робимо це для того,щоб у чашці кави не було паперового присмаку та одночасно прогріваємо девайс.Не виймаючи фільтр,зливаємо воду.

2.Засипаємо свіжозмелену каву на дно фільтра та розрівнюємо ії легким потрушуванням воронки.

3.Обнуляємо ваги та засікаємо час

4.А тепер найцікавіше - вливання!
1) Перше вливання -50мл. Воно робиться для того,щоб позбутися від углекислого газу в каві.Після цього чекаємо 30 секунд.
2)Далі круговими рухами вливаємо 100 мл (від центру до краю девайсу,при цьому не зачіпаємо фільтр).Чекаємо до 1:10 .
3)Робимо ще 3 вливання по 50мл з періодичністю у 30 секунд.

Загальний час приготування Каліти : 3 - 3,5 хвилини.

Залишилось лише збовтати напій,для того щоб наситити каву киснем для більш яскравого смаку та насолоджуватись отриманним.