Новини

Рецепт на воронку Clever нетрадиційним методом

Рецепти
Рецепт на воронку Clever не традиційним методом

Clever - метод заварювання фільтр кави, який дуже простий у використанні.
Воронка даного типу має клапан на дні конструкції, який дозволяє затримати воду у конусі. Завдяки цьому Clever відносять до категорії іммерсійного методу заварювання. Під час іммерсійного методу швидкість екстракції вища в самому початку але з кожною хвилиною швидкість зменшується. Щоб зробити збалансовану екстракцію, ми поєднали іммерсіний метод з крапельним до якого відносять V-60, Chemex, Kalita і тд.

Рецепт:
⁃ Чиста питна фільтрована вода (температура води 90-92°С, 280 мл)
⁃ Середній помел (5-5,5 на Mahlkonig Guatemala), по текстурі схожий на цукор.
⁃ Свіжеобсмажена кава - бажано обробки natural (17,5 г)

1. Скласти контури фільтра позначені смужками і вставити його у воронку;
2. Змочити горячою водою щоб позбутися паперового присмаку;
3. Засипати свіже-змелену каву на дно фільтра;
4. Перше вливання робимо с зачиненим клапаном (35 мл води)
5. Чекаємо 25 секунд і додаємо ще 35 мл;
6. В 50 сек додаємо вже 70 мл і чекаємо 25 секунд.
7. Ставимо наш Clever на сервер (відчиняється клапан) і додаємо 70 мл води,чекаємо 25 секунд. Саме з цього моменту ми перейшли з іммерсійного методу на крапельний.
8. Додаємо останні 70 мл і чекаємо поки вода повністю протече через фільтр.

⁃ Загальний час приготування - 3 хв;
⁃ Періодичність вливання - кожні 25 секунд;
⁃ Кількість води ми ділимо на такі вливання: 35-35-70-70-70

В результаті виходить сбалансована яскрава чашка з насиченим ароматом і приємною кислотністю.