Новини

Рецепти Інни Гопак "Клевер"

Рецепти
Привіт! 

Мене звати Інна, я бариста-тренер Foundation Coffee Roasters.

Ділюся з Вами своїм рецептом для Clever.

Clever - імерсійний спосіб приготування кави. Це означає, що весь об'єм кави ми одразу заливаємо усім об'ємом води. Простіше кажучи, це настоювання. В результаті ми отримуємо більш солодку, щільну та округлу каву.
Чому мені подобається цей метод? Бо все що вам потрібно зробити, це взяти змелену каву, залити її водою, трохи почекати та відфільтрувати (навіть це просто в цьому девайсі).


Сьогодні я готую Кенія Githembe від High5

Рецепт:
⁃ 21 г кави
⁃ 350 г води
⁃ температура води 92℃
⁃ помел - ох, з цим цікаво) виберіть один з варіантів:
-Трохи більший за V60
-Такий як на фільтр-машину
-Кавомолка Mahlkoenig ЕК відмітка 9
⁃ Настоюємо 2:30 хвилини


1. Беремо паперовий фільтр і змочуємо його гарячою водою, воду зливаємо. 
2. Засипаємо каву, включаємо секундомір і заливаємо весь об'єм води. Намагаємось заливати воду активно, тим самим перемішуючи всю мелену каву. Щоб не залишилось комків.
3. Коли на секундомірі буде 2:30 – перемішуємо верхню кірку(це можна зробити ложкою) та ставимо на велику чашку або сервер.
Для чого ми розбиваємо кірку в кінці? Для того, щоб вода проходила однаково через всі часточки кави та заварювання проходило рівномірно.
4. Чекаємо поки вся кава не протече.
5. Смачного)


Отримуємо солодку чашку, із середньою кислотністю. У смаку буде порічка, зелена слива та гранат.